Νέα - Ανακοινώσεις

Εκτύπωση

Ξεκινά Διαγωνισμός Ανακύκλωσης!!!

Posted in Φεβρουάριος 2015

Αγαπητοί μας μαθητές και φίλοι,

είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι από τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015 ξεκινά στο σχολείο μας Διαγωνισμός Ανακύκλωσης που θα διαρκέσει μέχρι το τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς και συγκεκριμένα το τέλος Μαΐου 2015. 

Όροι του Διαγωνισμού

Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν αποκλειστικά και μόνο μαθητές και μαθήτριες του 4ου ΔΣ Περάματος, όλων των τάξεων.

Τα είδη που θα συλλέγονται και θα ανακυκλώνονται είναι τα παρακάτω:

  • Έντυπο Χαρτί όπως τετράδια, βιβλία, περιοδικά, εφημερίδες, χαρτί φωτοτυπιών, διαφημιστικά φυλλάδια κλπ. :Για κάθε 2 κιλά 1πόντος. Προσοχή!!! Όχι χαρτόκουτα οποιουδήποτε μεγέθους 
  • Λάμπες κάθε είδους: 5 λάμπες 1 πόντος, 2 λάμπες φθορίου 1 πόντος
  • Μπαταρίες κάθε είδους:10 μικρές 1πόντος, 2 κινητού 1 πόντος, 1 laptop 1 πόντος
  • Ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές: ακουστικά κινητών, καλώδια κλπ 1πόντος, φορτιστές 2 πόντοι, συσκευές σε μέγεθος μικρού κινητού 5πόντοι, σε μέγεθος μεγάλου κινητού, nintendo, playstation, dvd player κλπ 10 πόντοι, μικρές τηλεοράσεις και οθόνες υπολογιστών καθώς και συσκευές παρόμοιου μεγέθους 15 πόντοι, σε μέγεθος φούρνου μικροκυμάτων κλπ  20 πόντοι, μεγάλες τηλεοράσεις από 32 και πάνω ίντσες 25-35 πόντοι, air condition 40 πόντοι η κάθε μονάδα (εσωτερική ή εξωτερική), ηλεκτρικές κουζίνες, πλυντήρια κλπ 80 πόντοι, μεγάλες συσκευές όπως ψυγεία κλπ από 80-100 πόντοι

Νικητές - Έπαθλα

Με κάθε ανακυκλώσιμο αντικείμενο που θα φέρνει ο μαθητής στο σχολείο θα πριμοδοτείται με τους αντίστοιχους πόντους που φαίνονται παραπάνω.

Κάθε τέλος του μήνα θα μετρώνται οι πόντοι όλων των μαθητών του σχολείου και όποιος έχει μαζέψει τους περισσότερους θα λαμβάνει ένα δώρο και θα επαινείται μπροστά σε όλους τους συμμαθητές του για την προσπάθειά του.

Στο τέλος του διαγωνισμού και σε ειδική τελετή (πιθανότατα στις 5 Ιουνίου που είναι η "Ημέρα της Γης") θα βραβευτούν οι τρεις πρώτοι μαθητές όλων των μηνών του διαγωνισμού με ένα επιπλέον δώρο. Θα δοθεί προσοχή τα δώρα να είναι εκπαιδευτικά και ταυτόχρονα ευχάριστα για τα παιδιά και φυσικά να σχετίζονται με τον στόχο του διαγωνισμού που είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα προστασίας του Περιβάλλοντος και η εδραίωση της συνήθειας της ανακύκλωσης.

Συμβουλή!!!

Μην περιοριστείτε μόνο στα αντικείμενα του δικού σας νοικοκυριού που χρειάζονται ανακύκλωση!!! Διαδώστε το σε όλους τους συγγενείς και φίλους και ζητήστε τους να σας ειδοποιούν όποτε χρειάζεται να ανακυκλώσουν κάποιο από τα παραπάνω υλικά. Αν έχετε πρόσβαση και γνωστούς σε εταιρείες και άλλους επαγγελματικούς χώρους ζητήστε τους να σας βοηθήσουν δίνοντας σε εμάς τα προϊόντα που δε χρειάζονται και μπορούν να ανακυκλωθούν

Μήνυμα:

"Σώστε τη γη γιατί θα καταλήξει σαν χωματερή!!!"  Ανακυκλώστe!!!